Джерело: regionews.ua

Правоохоронці викрили 26-річного житомирянина, якого підозрюють у сприянні незаконному виїзду за межі України чоловіка призовного віку. Чоловіка затримали під час отримання коштів за його “послуги”

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на поліцію Житомирської області.

За інформацією правоохоронці, у липні цього року фігурант повідомив місцевому жителю, нібито має можливість “допомогти” тому перетнути державний кордон за винагороду у 20 тисяч доларів. За ці кошти він пообіцяв виготовити та передати пакет документів, які дозволять йому безперешкодно це зробити.

Після виготовлення документів чоловік у телефонному режимі та у листуванні давав клієнтові поради щодо підготовки до майбутньої “подорожі”. На початку вересня він зателефонував знову та повідомив про необхідність передачі першої половини грошей та копій документів.

Чоловіки зустрілися у Житомирі і під час зустрічі фігурант отримав перший транш у 10 тисяч доларів. Цього ж дня його затримали правоохоронці. У нього вилучили кошти та копії документів військовозобов’язаного.

Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Триває подальше досудове розслідування. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до дев'яти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці на Житомирщини завершили розслідування щодо міжрегіональної “бізнес-схеми”, учасники якої наживалися на військовозобов'язаних. Одним зі співучасників був 53-річний керівник житомирської благодійної організації.