За різні суми хабарів лікар гарантував вплив на позитивне рішення колег із військово-лікарської комісії про непридатність учасників бойових дій до подальшої військової служби та із МСЕК – про встановлення групи інвалідності. Хоча військовослужбовці мали на це законне право. Про це повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

Вартість «впливу» становила від 1500 до 2000 доларів США залежно від ступеню поранень та розладів.

«Зокрема, оперативники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом 1,5 тисячі американських доларів від військового, який отримав тяжкі осколкові вогнепальні поранення, що пов’язані із захистом Батьківщини, на Бахмутському напрямку та був направлений для проходження ВЛК на визначення ступеню придатності до служби.

За цю суму лікар пообіцяв «вирішити» звільнення від подальшої військової служби та ІІІ групу інвалідності.

Правоохоронці затримали зловмисника на гарячому під час отримання другої – заключної частини неправомірної вигоди», – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів посадовцю шпиталю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо відсторонення фігуранта від займаної посади.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших ймовірних фактів протиправної діяльності затриманого.

Документування злочинного механізму здійснили співробітники СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП регіону за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Джерело: sk1.tv