Джерело: berdichev.biz

Як полегшити ваше життя? Легко! Наша улюблена справа – ускладнювати собі життя. Ми розповімо, як відкинути все зайве, сконцентрувавшись на головному.

Складайте списки, вони полегшать ваше життя

Не обов’язково бути перфекціоністом, щоб складати списки. До речі, якщо є охота (бажання), структуруванню можна підпорядкувати що завгодно: пройтися по магазинах за продуктами, не забути записати на аркуші паперу, що ви збираєтеся купувати – такий підхід дозволить вам не тільки нічого не упустити, але і заощадити. Багато справ найближчими днями? Складіть список так, щоб не випустити з уваги нічого важливого. Збираєтеся в подорож? Відзначте в блокноті основні положення вашого багажу – ви точно нічого не забудете. Крім того, якщо говорити про психологічний настрій, то складання списків допоможе вам звільнити голову від непотрібних речей, розслабитися, дозволити собі бути безладним і щасливим.

Звільніться від минулого

Звичайно ж, спалювати фотографії колишньої не варто – по-перше, в міській квартирі цей ритуал може закінчитися дуже плачевно. Але прибрати їх з видного місця цілком можливо. Геть з очей, як відомо… Подбайте про своє сьогодення – поки ви живете минулим, абсолютно неможливо почати нове, безтурботне життя. І якщо є можливість, позбудьтеся від подарунків, нема потреби припадати пилом.

Звичайно, мова не йде про приємні спогади – вони, навпаки, допомагають нам рухатися вперед, головне не надто захоплюватися переглядом фотоальбомів, інакше ви ризикуєте упустити щось важливе в реальності.

Оберіть оточення

Завжди корисно звільнити себе від спілкування з людьми, які доставляють вам дискомфорт. Обмежтеся зустрічами з кількома друзями, які вас не втомлюють.  Проведення часу навіть з найближчими людьми може забрати таку необхідну життєву енергію. Крім того, якщо вас оточують песимісти, скиглії, занадто балакучі люди або енергетичні вампіри, які незадоволені життям, поліпшити своє життя практично неможливо.

Приділіть час собі

Хоча б один день на тиждень присвячуйте коханій людині. Сьогодні нема потреби призначати зустрічі, займатися домашніми справами або виконувати зобов’язання перед колегами – подумайте про себе і ви побачите, що імпровізована самотність піде вам на користь. Сходіть в салон краси або на шопінг, неспішно випийте чашечку кави в кафе, погладьте кішку або почитайте цікаву книгу. Неможливо встигнути на все. Поясніть це собі, раз на тиждень можна забути поняття «я повинен» і згадати «я хочу».

Звертайте увагу на кольори

Кольори, виявляється, впливають і на наш психологічний стан. Так, наприклад, червоний зарядить вас енергією на весь день, а синій принесе таку необхідну гармонію і спокійну радість. Уникайте відтінків, які вас дратують – це дуже просто, по можливості оточіть себе улюбленими кольорами.

Прислухайтеся до свого тіла

Нам здається, що біль у спині – це наслідок малорухливого способу життя, а мігрень – реакція організму на різку зміну погоди. Насправді за допомогою різноманітних хворобливих відчуттів наше тіло подає нам сигнали SOS. Прислухайтеся до нього, швидше за все, причина в постійній втомі або в тому, що ви робите зовсім не те, що хотіли б робити. При першому болю перестаньте знущатися над своїм тілом, зупиніться на секунду, прислухайтеся до свого тіла – можливо, йому зовсім не комфортно існувати в тому ритмі, який ви для себе вибрали.

Будуйте плани

Неважливо, за який період життя, це зовсім не важливо. Заплануйте поїздку на море наступного літа, почніть відкладати гроші на нову кухню – сходіть в меблеві магазини, виберіть, придивіться, а на наступних вихідних вирішіть приготувати нове незвичайне блюдо, яке здивує всю сім’ю. Плани та мрії – річ вдячна, адже саме вони провокують нас на звершення та якісні зміни в житті.

Святкуйте своє життя

Перед тим, як лягти спати ввечері, не забудьте згадати про всі корисні, хороші і правильні справи, які ви сьогодні зробили, і похвалити себе. Вимили підлогу – відмінно! Прийшли на роботу вчасно – відмінно! Кожна дрібниця, яку ви зробили за минулий день, має значення. І не забувайте про заохочення, якщо ви досягли якихось результатів у будь-якій зі сфер життя.

Сміятися

«Я знаю, що порятунок – у сміху…», – писала в одному зі своїх віршів поетеса Віра Павлова. Смійтеся, і життя здасться не такою сірою, як здавалося раніше.  Зателефонуйте подрузі з хорошим почуттям гумору, подивіться кілька відео в інтернеті з чарівними та забавними кошенятами, сходіть в театр на перегляд комедії. Сміх тренує м’язи обличчя і повертає гарний настрій, якщо він з якихось причин зник.