Вийшов друком щорічник «Гендерний профіль Житомира», збірник, у якому зібрано статистичні та оперативні дані з розподілом за статтю за 2023 рік. Про це повідомляє Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖМР.

З кожним роком збільшується кількість галузей, у яких збираються дані, розподілені за статтю. Загалом такі дані наявні за період з 2008 по 2023 рік, що дає змогу відстежувати тенденції та прогнозувати політику в інтересах жінок і чоловіків різних груп.

«Різні групи жінок і чоловіків можуть мати як спільні потреби й проблеми, так і відмінні. Жінки і чоловіки можуть виконувати як спільні соціальні ролі, так і відмінні. А це впливає на їхні можливості, зайнятість, структуру часу, розподіл професійних та сімейних обов’язків, особливості дозвілля та самореалізацію в цілому. Саме тому важливо мати статистичні дані, розділені за статтю, аби зауважувати різні цільові групи. Гендерна статистика створює основу для прийняття виважених та ефективних управлінських рішень, впровадження важливих проєктів», – йдеться у повідомленні.

Електронний примірник розміщено за покликанням: https://zt-rada.gov.ua/files/upload/sitefiles/doc1717057762.pdf Сподіваємося, він буде корисний не лише фахівцям органу місцевого самоврядування, а й громадським організаціям та широкому колу зацікавлених користувачів.

Джерело: sk1.tv