Джерело: berdichev.biz

На останньому сесійному засіданні Бердичівської міської ради депутати Бердичева зробили багато хороших справ, було прийнято низку важливих рішень, спрямованих на покращення життя громади та розвиток міста.

Депутати Бердичева проголосували за матеріальну допомогу на лікування

18 жителів громади отримають матеріальну допомогу на невідкладне та/або оперативне лікування хвороб, що загрожують життю, на загальну суму 95,0 тис. грн. Це рішення дозволить забезпечити необхідну медичну допомогу тим, хто найбільше її потребує.

Порядок надання одноразової грошової допомоги випускникам

Депутати Бердичева затвердили Порядок надання одноразової грошової допомоги випускникам закладів загальної середньої освіти Бердичівської громади з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це рішення спрямоване на підтримку соціально незахищених категорій молоді.

Фінансова підтримка КП «Бердичівтеплоенерго»

3,75 млн грн із місцевого бюджету буде спрямовано КП «Бердичівтеплоенерго» на відшкодування різниці у тарифах. Таким чином, підприємство зможе погасити частину заборгованості за спожитий газ, що забезпечить стабільне надання теплової енергії жителям міста.

Перенаправлення коштів на будівництво Пам’ятного комплексу

948,0 тис. грн, що були передбачені на ремонт дорожнього покриття з облаштуванням кругового руху на перехресті Вінницької й Одеської, перенаправлять на будівництво Пам’ятного комплексу Захисникам і Захисницям України. Комплекс буде розташовано на початку бульвару Лонського біля 1-ї гімназії, що стане важливим символом пам’яті та шани.

Нерухоме майно та шкільні буфети

Ціла низка проєктів, за які проголосували депутати, була пов’язана з включенням об’єктів нерухомого майна комунальної власності до так званого Переліку першого типу. Мова йде про частини нежитлових приміщень ліцеїв та гімназій, площа кожної з яких у середньому коливається навколо 15 м². На цих площах розташуються шкільні буфети, що покращить харчування учнів.

Продаж земельних ділянок

Частина з розглянутих на сесії проєктів стосувалася продажу земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна. Це дозволить ефективно використовувати міську землю та залучати додаткові кошти до бюджету.

Зміни до Положення та Статутів

Депутати внесли зміни до Положення про КУ «Центр надання соціальних послуг» та до Статуту міської комунальної пошуково-рятувальної служби на воді. Це рішення покликане покращити організацію роботи цих установ та підвищити якість надання послуг мешканцям міста. Завдяки активній роботі депутатів, прийняті рішення спрямовані на забезпечення соціальної підтримки, розвиток інфраструктури та підвищення якості життя жителів Бердичева.