Джерело: berdichev.biz

ДСНС працює над безпековими заходами. На території Бердичівської, Швайківської, Червоненської та Ружинської громад Бердичівського району фахівці із запобігання надзвичайним ситуаціям провели масштабні профілактичні заходи з метою підвищення безпеки місцевого населення.

Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Житомирській області.

“Фахівці Бердичівського районного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) відвідали багатодітні родини та помешкання літніх людей, провели роз’яснювальну роботу з відпочивальниками та працівниками аграрного сектору, зокрема фермерами, які наразі жнивують на полях. Головне — попередження пожеж в екосистемах, зокрема і в місцях збору врожаю. Рятувальники наголосили на важливості дотримання правил пожежної безпеки, роз’яснили небезпеку спалювання сміття та необережного поводження з вогнем. Це є особливо актуальним у період жнив, коли ризик виникнення пожеж значно підвищується”, – йдеться у повідомлені.

Для більш ефективного моніторингу ситуації та виявлення можливих осередків займань в екосистемах фахівці ДСНС використовували безпілотні літальні апарати (БпЛА). Завдяки сучасним технологіям вдалося швидко і точно оцінити стан територій та виявити потенційно небезпечні місця.

Під час заходів рятувальники розповсюдили серед населення газети “Палаючі новини”, а також листівки та брошури відповідної літньої безпекової тематики. Ці матеріали містять корисну інформацію про правила пожежної безпеки та рекомендації щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Завдяки проведеним заходам значно підвищилася обізнаність населення з питань пожежної безпеки. Спільними зусиллями рятувальників та місцевих жителів вдасться зменшити ризики виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій, зберегти врожай та забезпечити безпеку людей.

Рятувальники наголошують, що лише спільними зусиллями можна досягти високого рівня безпеки та запобігти надзвичайним ситуаціям. Вони закликають громадян бути обережними з вогнем, дотримуватися правил пожежної безпеки та негайно повідомляти про будь-які випадки пожеж у відповідні служби.

Раніше ми розповідали, що у бердичівському дитячому садочку відкрився клас безпеки.