Джерело: berdichev.biz

Sightful минулого року представив новий продукт під назвою Spacetop G1, який описують як «ноутбук AR». Це тому, що пристрій складається з легких окулярів AR, поєднаних з портативним комп’ютером, який має клавіатуру та трекпад. Spacetop G1 вже доступний для попереднього замовлення , але що це скаже нам про майбутнє пристроїв AR/VR?

Spacetop G1 — ноутбук, підключений до окулярів AR

Для тих, хто не знайомий, Spacetop G1 — це, по суті, ноутбук без екрана. Натомість він підключений до спеціальних окулярів із невеликими дисплеями 1080p, щоб показувати вам, що відбувається на комп’ютері, не заважаючи реальному світу. Сет Вайнтрауб мав нагоду випробувати пристрій на початку цього місяця, і він був у надзвичайному захваті від можливостей.

Тепер це може бути лише одна з багатьох функцій, які Apple включає у свою гарнітуру AR, і ця компанія може бути готова за кілька тижнів. Але для багатьох все одно це показує наступний (ще знайомий) крок для інтерфейсу користувача робочого столу у світі доповненої реальності.

В останні роки ми бачили, як багато компаній роблять ставку на пристрої AR/VR. Apple офіційно приєдналася до цієї галузі цього року, випустивши Apple Vision Pro , який поєднує в собі доповнену та віртуальну реальність. Але доповнена реальність і віртуальна реальність ще не є масовими, тому виникає запитання: який ідеальний форм-фактор для таких пристроїв, щоб зробити їх привабливими для більшості людей?

Окуляри AR проти гарнітур XR

Попри те, що Apple Vision Pro, безсумнівно, є однією з найкращих гарнітур, які ви можете придбати з погляду технологій, у неї є деякі недоліки, такі як незграбність і важкість на голові. І оскільки він покладається на наскрізні камери, зображення в реальному світі може мати поганий вигляд в деяких сценаріях.

З іншого боку, окуляри AR можуть бути трохи менш нав’язливими. Не лише тому, що вони більш стримані, а й тому, що ви можете побачити реальний світ своїми очима з-за екрана. Попри те, що це не окуляри AR, нещодавно фахівці спробували розумні окуляри Ray-Ban Meta з голосовим помічником зі штучним інтелектом, і їм дуже сподобався досвід непомітного комп’ютера біля мого обличчя.