Епіляція та ще раз епіляція. Багатьох жінок турбує волосся, вірніше зайве волосся на обличчі, і його хочуть позбутися його за допомогою лазерної епіляції.

Але є багато думок про процедуру, в тому числі про її небезпеку для здоров’я. Розберемося, чи небезпечний лазер для обличчя?

Відповідь експерта про небезпеку лазерної епіляції лиця

Лазерна епіляція є ефективним методом боротьби з небажаним волоссям. Показання до проведення процедури в області обличчя можуть бути медичними (наприклад, гірсутизм, гіпертрихоз) і естетичними.

Якщо пацієнту потрібна епіляція в області обличчя за медичними показаннями, краще пройти цей процес разом з лікарями суміжних спеціальностей (ендокринологом, гінекологом). У разі естетичних показань фахівець з лазерної епіляції самостійно оцінює кілька факторів (фототип шкіри, структуру, колір волосся), виходячи з яких бере пацієнта на процедуру або відмовляється від проведення сеансу.

Лазерна епіляція області обличчя так само безпечна і нешкідлива, як і для будь-якої іншої зони, але тільки в тому випадку, якщо фахівець і особистий лікар проконсультувалися правильно. Важливо правильно визначити показання та протипоказання, підібрати параметри на лазерному апараті, дати рекомендації після процедури.

Важливе значення має й обладнання, на якому проводиться процедура. Апарат для лазерної епіляції повинен мати документи, що підтверджують його безпеку. Тому довіряти варто тільки клінікам з медичною ліцензією, досвідченими фахівцями та хорошою репутацією.

Зона обличчя є відкритою ділянкою тіла і завжди піддається впливу агресивних факторів навколишнього середовища. А в період відновлення епідермісу після лазерної епіляції важливо використовувати крем з SPF-захистом, бо в цей період шкіра більш чутлива до сонячних променів і сильно схильна до пігментації.

Джерело