Суд вирішив питання щодо двох братів, які намагалися скоїти крадіжку в магазині у Бердичеві.

Бердичівський суд виніс рішення у справі двох родичів, які були звинувачені в намаганні вчинити крадіжку, вчинену повторно, за змовою групи осіб, в умовах воєнного стану, зі зламом у приміщення (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України). Старшому з братів було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, а молодшому – 5 років з іспитовим строком 2 роки. Сторонам надано 30 днів на оскарження вироку.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на суд Бердичева.

“Суд встановив, що два брати, 39-річний і його 33-річний брат, що проживають у Вінниччині, під час зимової ночі намагалися проникнути до магазину секонд-хенду в Бердичеві, розбивши вікно. Вони взяли жіночі парфуми та 109 гривень готівкою, але їм не вдалося завершити крадіжку, оскільки їх помітили поліцейські. Обидва обвинувачені визнали свою вину, пояснивши свої дії тим, що були п’яні. Після судового розгляду їх вина була доведена”, – йдеться у повідомлені

При визначенні виду та міри покарання для обох обвинувачених суд врахував, що старший брат має 9 судимостей, але не покаявся; молодший брат є колишнім військовослужбовцем, який незаконно залишив військову частину.

Обидва обвинувачені виявили щире каяття за скоєне злочин, активно допомагали у його розкритті, і потерпілий не настоював на суворому покаранні. До вироку, що набрав законної сили, засуджений до реального покарання буде триматися під вартою.