Джерело: berdichev.biz
Часточки лимона в шоколаді це фантастика. Ділимося рецептом десерту, який наповнить вас вітаміном С і здивує ваших гостей.
Історія такого десерту, як фрукти в шоколаді молочному, почалася в далекому XVII столітті. Тоді придворні кухарі подавали полуницю, засипану цукром і шоколадом, королю Франції Людовику XIII. Але справжню популярність десерт придбав під час Всесвітньої кулінарної виставки в 1893 році, коли кондитер Генрі Кіра пригощав відвідувачів з усього світу своїм новим творінням – полуницею в шоколадній глазурі.
Так одним з найпопулярніших десертів стали ягоди в шоколаді, а слідом за полуницею стали занурювати в глазур інші ягоди та фрукти. А одним з найпопулярніших і простих рецептів вважаються часточки лимона в шоколаді, які можна приготувати за 10 хвилин.
Лимонні дольки в шоколаді від Мері Беррі
Свіжий десерт без зусиль.
- Час приготування
- 10 хв
- Рецепт приготування
- 6 осіб
- Кухня
- Англійська
- Вид страви
- Десерти
- Інгредієнти
- Лимон
- 2 розд.
- Білий цукор
- 400 г
- Вода
- 1,5 склянки
- Темний шоколад
- 200 г
Спосіб приготування
Додайте воду і цукор в каструлю і нагрійте, щоб цукор розчинився. В цей час наріжте лимони тонкими скибочками. Коли цукор розчиниться, покладіть лимони в каструлю і варіть в цукрі 15 хвилин на повільному вогні. Потім дістаньте лимони та перекладіть на широке деко.
Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, попередньо розламавши його на часточки. Занурте кожну часточку лимона в розтоплений шоколад і викладіть на деко. Поставте часточки лимона в холодильник на 2 години або в морозильну камеру на 30 хвилин. Десерт готовий!