Джерело: berdichev.biz

Часточки лимона в шоколаді це фантастика. Ділимося рецептом десерту, який наповнить вас вітаміном С і здивує ваших гостей.

Історія такого десерту, як фрукти в шоколаді молочному, почалася в далекому XVII столітті. Тоді придворні кухарі подавали полуницю, засипану цукром і шоколадом, королю Франції Людовику XIII. Але справжню популярність десерт придбав під час Всесвітньої кулінарної виставки в 1893 році, коли кондитер Генрі Кіра пригощав відвідувачів з усього світу своїм новим творінням – полуницею в шоколадній глазурі.

Так одним з найпопулярніших десертів стали ягоди в шоколаді, а слідом за полуницею стали занурювати в глазур інші ягоди та фрукти. А одним з найпопулярніших і простих рецептів вважаються часточки лимона в шоколаді, які можна приготувати за 10 хвилин.

Лимонні дольки в шоколаді від Мері Беррі

Свіжий десерт без зусиль.

  • Час приготування
  • 10 хв
  • Рецепт приготування
  • 6 осіб
  • Кухня
  • Англійська
  • Вид страви
  • Десерти
  • Інгредієнти
  • Лимон
  • 2 розд.
  • Білий цукор
  • 400 г
  • Вода
  • 1,5 склянки
  • Темний шоколад
  • 200 г

Спосіб приготування

Додайте воду і цукор в каструлю і нагрійте, щоб цукор розчинився. В цей час наріжте лимони тонкими скибочками. Коли цукор розчиниться, покладіть лимони в каструлю і варіть в цукрі 15 хвилин на повільному вогні. Потім дістаньте лимони та перекладіть на широке деко.

Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, попередньо розламавши його на часточки. Занурте кожну часточку лимона в розтоплений шоколад і викладіть на деко. Поставте часточки лимона в холодильник на 2 години або в морозильну камеру на 30 хвилин. Десерт готовий!