Джерело: berdichev.biz

Бердичівлянин постане перед судом. За процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури 08.10.2024 року завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підробки та використання посвідчення водія.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на окружну прокуратуру.

“Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 24-річний парубок, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, вирішив спробувати себе у ролі керманича транспортних засобів. Бо навички водіння він мав, проте відповідного посвідчення не отримував, вирішив обрати простий спосіб отримання відповідного документу, при цьому не витрачаючи час та грошові кошти на навчання”. – йдеться у повідомлені.

З цією метою у серпні поточного року останній самостійно виготовив посвідчення водія , зі своєю фотокарткою зазначивши у ньому свої данні, яке мав намір використати надалі, як документ, що посвідчує його право на керування транспортними засобами.

Однак, на початку вересня 2024 року, рухаючись вулицею Козацькій у місті Бердичів, парубок був зупинений працівниками Бердичівського райвідділу поліції за порушення правил дорожнього руху.

На прохання правоохоронців надати свої документи, хлопець продемонстрував підроблене посвідчення водія, чим використав підроблений документ. Тепер за свої кримінальні вчинки молодий чоловік буде відповідати перед законом.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України та, відповідно до санкції статті кримінального кодексу, йому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 2 років. Підтримання публічного обвинувачення в суді забезпечуватиметься прокурорами Бердичівської окружної прокуратури.