Джерело: regionews.ua

На Житомирщині працівники Служби безпеки України заочно повідомили про підозру настоятелю храму УПЦ МП, який заперечував війну Росії проти України

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на управління СБУ у Житомирській області.

Йдеться про настоятеля одного з храмів поблизу Бердичева. За даними слідства, після завершення богослужінь у храмі клірик вів серед вірян “просвітницьку роботу”, публічно заперечуючи збройну агресію РФ проти України.

“Священик відстоював перед вірянами тезу про те, що повномасштабну війну проти України розпочала не Росія і навіть не її президент Путін. Також він категорично заперечував причетність до злочинів проти нашої держави московського патріарха Кирила та величав його “батьком”, якого не можна звинувачувати у “сварці двох братів” – українців і росіян. Натомість він звинувачував у розв’язанні війни самих українців”, – розповіли в СБУ.

Також, як зазначається у повідомленні, настоятель закликав прихожан не захищати Україну, а терпіти та молитися за прощення гріхів. Такі промови викликали обурення серед місцевих жителів, тому вони поскаржилися до Служби безпеки на антиукраїнську позицію церковнослужителя.

Спецслужба залучила спеціалістів-лінгвістів, які підтвердили протиправний характер висловлювань зловмисника. Фігуранту оголосили про підозру у запереченні збройної агресії РФ проти України.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв Путіна та молився іконі з російським царем.