Джерело: berdichev.biz

Вчора міський голова Бердичева Сергій Орлюк разом з іншими керівниками територіальних громад Житомирщини взяв участь у традиційній виїзній нараді. Цього разу захід відбувся у Білокоровицькій та Олевській громадах, де учасники обговорили важливі питання та поділилися досвідом реалізації ключових проєктів для місцевих жителів.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на свої джерела.

Однією з головних тем зустрічі стало підвищення ефективності надання допомоги Збройним силам України. Своїм досвідом поділилася Олевська громада, яка лідирує в області за кількістю переданих військовим автомобілів. Зокрема, на нараді було символічно передано ще один мікроавтобус Volkswagen T4 для однієї з аеромобільних бригад. Цікаво, що гроші на придбання цього авто були зібрані на весіллі доньки міського голови Олевська Сергія Лисицького, замість подарунків.

Також на нараді обговорили питання посилення обороноздатності області, оглянувши нові фортифікаційні споруди поблизу кордону з білосурсією. Голови громад мали можливість на власні очі побачити обсяги та якість робіт, виконаних за державний кошт та за підтримки місцевих бюджетів Житомирщини, а також поспілкуватися з військовими, які несуть службу на цих об’єктах. Робота над укріпленням кордону триває: продовжується будівництво додаткових фортифікаційних споруд.

Окрім допомоги захисникам, громади Житомирщини активно покращують інфраструктуру для жителів. Так, у Білокоровицькій громаді реконструювали будівлю та відкрили новий сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), що значно підвищило якість і швидкість надання послуг мешканцям. Крім того, громада підтримує розвиток культури: у нещодавно створеному Центрі культури та дозвілля активно працюють аматорські колективи, що сприяють розвитку талановитої молоді.

“Важливою подією наради стало відкриття Інклюзивно-ресурсного центру в Олевську, побудованого за підтримки місцевої влади та обласної військової адміністрації. Центр обслуговує 45 дітей і забезпечує особливі умови для навчання та розвитку, а також підтримує родини, які потребують таких послуг. У громаді понад 600 дітей потребують відвідування подібних закладів, тому створення центру стало важливим кроком на шляху до забезпечення рівних можливостей для всіх”, – розповів Сергій Орлюк журналістам.

За підсумками виїзної наради учасники змогли обмінятися досвідом та обговорити подальші кроки щодо розвитку інфраструктури, підтримки військових та соціальної допомоги жителям громад Житомирщини.

Поширити це:

Подобається це:

Подобається Завантаження…