Джерело: berdichev.biz

Бердичів потерпає від крадіжок. Прокурорами Бердичівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти за фактами крадіжок.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на прокуратуру.

“Під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у ряді кримінальних проваджень, за фактами вчинення крадіжок майна”, – йдеться у повідомлені.

Так, у одному із випадків потерпілою виявилась внутрішньо переміщена особа, яка є людиною з інвалідністю.

Маючи проблеми із пересуванням остання довірила власну банківську карту знайомій, для придбання продуктів харчування та господарських речей, необхідних у побуті, при цьому не знаючи, що остання вже раніше вчиняла кримінальні правопорушення та схильна до крадіжок чужого майна.

Скориставшись довірою потерпілої, раніше судима жінка, використовуючи банківську карту та відповідний застосунок банку, за допомогою мобільного телефону перерахувала грошові кошти на рахунок своєї знайомої.

Під час досудового розслідування було зібрано беззаперечні докази вчинення злочину та, після обрання запобіжного заходу, прокурором погоджено обвинувальний акт, який скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, до суду скеровано ще один обвинувальний акт щодо іншого підозрюваного, який також для вчинення злочину скористався довірою потерпілого.

Так, раніше неодноразово судимий чоловік попросив у свого знайомого, який захищає нашу державу від ворожої окупації, пожити в його домоволодінні.

Потерпілий, певно вважаючи, що таким чином його обійстя буде під охороною, погодився на пропозицію та передав ключі від свого будинку.

Однак, підозрюваний, який мав охороняти будинок та забезпечити схоронність майна, сам вирішив нажитись, викравши ряд електроінструментів, які у подальшому закладав до ломбарду, а грошові кошти витрачав на власні потреби.

Під час досудового розслідування зловмисника було викрито, майно частково повернуто потерпілому-військовослужбовцю, а обвинувальний акт щодо крадія скеровано до Бердичівського міськрайонного суду.

Підтримання публічного обвинувачення в суді у зазначених кримінальних провадженнях будуть забезпечувати прокурори Бердичівської окружної прокуратури.

У разі визнання винними за вчинені злочини обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.