Джерело: berdichev.biz

У Бердичеві відкрився новий приватний дитячий садок під назвою «Карамелька», розташований на вул. Ринковій, 26 а (колишня 30-річчя Перемоги). Закладом керуватиме Марта Кисельова – одна з переможниць проєкту, ініційованого Міжнародною організацією праці (МОП) у співпраці з УВКБ ООН та ГО «Освіта 360».

Нагадаємо, метою проєкту було розширення економічної спроможності жінок, які прагнуть створювати доступні послуги з догляду за дітьми та дошкільної освіти для дітей віком до 3-х років. Це дозволить жінкам із дітьми в Україні вийти на ринок праці.

Керівниця «Карамельки» має 10-річний досвід роботи вихователькою та роботи з дітьми

Марта Кисельова розповіла, що на участь у проєкті подали заявки понад 400 осіб із Житомирської та Київської областей. До фінального етапу дісталися лише 30 учасниць. Після навчання 4 учасниці з найкращими бізнес-планами отримали грантове фінансування для запуску мінісадочків. Однією з них стала і Марта Кисельова.

Керівниця «Карамельки» має 10-річний досвід роботи вихователькою та роботи з дітьми. Деякий час вона працювала у державних дитячих садках, а згодом вирішила створювати дитячі простори на приватній основі.

Дитячий садок «Карамелька» розрахований на 35 дітей. У закладі працюватимуть три групи – молодша, середня та старша. Молодші групи розташуються на 1-му поверсі будівлі на Ринковій, старші – на 2-му. Виховний процес буде організовано за програмою Mr. Leader – комплексною системою у дошкільній освіті, яка використовує сучасні освітні технології для формування гармонійної особистості дитини та розвитку її лідерського потенціалу.

Заклад також обладнано укриттям, яке пройшло перевірку працівників ДСНС України та включено до загального обліку. Планується, що садок запрацює у повноцінному режимі з вересня, а наразі заняття у групах та окремих гуртках тривають по півдня.

Раніше ми розповідали, що відкрито дитячий садок на Бердичівщині у Швайківській громаді.