Джерело: berdichev.biz

Поліція Бердичева завершила розслідування справи про зберігання 0,5 кг канабісу, тепер мешканцю міста загрожує від штрафу до 3 років.

Слідчі Бердичівського районного відділу поліції блискавично завершили розслідування справи місцевого жителя, у якого виявили аж 0,5 кг канабісу. Справжній «наркобарон» тепер може отримати покарання, яке варіюється від штрафу до трьох років позбавлення волі. Отже, черговий наркоділок, який ретельно «маскував» свій запас у власному будинку, тепер має всі шанси на знайомство з українською судовою системою.

Розслідування почалося наприкінці червня, коли патрульні Бердичівського райвідділу поліції, реагуючи на виклик про домашнє насильство , замість того, щоб з’ясувати сімейні стосунки, натрапили на «цікаву» знахідку – подрібнену зелену речовину. Чоловік, мабуть, вирішив, що канабіс – це найкращий спосіб розв’язання домашніх конфліктів. Слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події, ретельно задокументувала обставини та вилучила цей «сімейний антидепресант».

Експертні дослідження, на подив, підтвердили, що вилучена речовина дійсно містить заборонені компоненти, а її кількість (пів кілограма, не більше і не менше) належить до великих розмірів. Такий запас, безумовно, привернув увагу слідчих, які кваліфікували дії чоловіка за ч. 2 ст. 309 КК України.

Під пильним оком Бердичівської окружної прокуратури досудове розслідування було завершено, а обвинувальний акт вручено фігуранту справи. Матеріали кримінального провадження вже передано до суду, і тепер залишається лише чекати, який вердикт отримає цей «любитель» зелених речовин.