Джерело: berdichev.biz

ТОВ Комплекс екологічних споруд трохи “запрацювався” та завдав державі збитків на понад 870 тисяч гривень.

Виявляється, що дбати про навколишнє середовище – це не завжди просто, а іноді й зовсім збитково. Так, результати перевірки Державної екологічної інспекції Поліського округу показали, що діяльність ТОВ «Комплекс екологічних споруд» у Бердичеві була настільки «екологічною», що державі доведеться відшкодувати збитки на суму понад 870 тисяч гривень.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У результаті проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища фахівці ДЕІ Поліського округу встановили, що підприємство, починаючи з 25 вересня 2021 року по 31 грудня 2022 року, а також з 5 по 7 червня 2024 року, здійснювало скид зворотних вод у річку Гнилоп’ять. І не просто скидало воду, а воду з показниками, що значно перевищували встановлені нормативи. До того ж підприємство не спромоглося навіть оновити Сертифікат підтвердження компетентності своєї вимірювальної лабораторії», – розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Згідно з довідкою підприємства, до водних об’єктів без очистки через випуски зливових мереж потрапило аж 966 998 кубометрів стічних вод. Це, звісно, може здатися дрібницею для підприємства, яке займається «екологічними спорудами», але от держава вважає інакше.

ТОВ «Комплекс екологічних споруд» своїми діями порушило вимоги статей 44, 49 та 70 Водного Кодексу України. І тепер має відшкодувати державі збитки в розмірі 875 809,81 грн.

«Державна екологічна інспекція Поліського округу пропонує ТОВ «Комплекс екологічних споруд» у місячний термін відшкодувати збитки, завдані державі. У разі відмови від добровільної сплати шкоди Інспекція здійснить заходи для стягнення зазначеної суми у судовому порядку», – підсумовують в ДЕІ.

Отже, залишається сподіватися, що наступного разу підприємство серйозніше підійде до питання охорони навколишнього середовища, аби уникнути подібних «екологічних» витрат.

Новини Бердичева раніше повідомляли, що суд забов’язав ТОВ «Комплекс екологічних споруд» сплатити 570 тис. грн штрафу.