У коледжах Житомирської області навчається понад 14 тисяч здобувачів освіти, які обрали шлях до фахової передвищої освіти. Серед них — як випускники шкіл, так і молоді люди, які прагнуть здобути професійні знання та навички для подальшого розвитку кар’єри. Про це повідомляє пресслужба ЖОВА.

«Цього року до коледжів регіону було подано 27 985 заявок на навчання. Станом на сьогодні, укладено договори на навчання з 6 830 майбутніми студентами. Такий високий показник інтересу до фахової передвищої освіти свідчить про зростаючу популярність коледжів, які надають якісні освітні послуги та готують конкурентоспроможних спеціалістів для ринку праці», – йдеться у повідомленні.

Міністерство освіти України повідомило про продовження терміну підтвердження вибору місця навчання на бюджет для вступників на основі 11 класів (ПЗСО) та диплома кваліфікованого робітника до закладів фахової передвищої освіти. Тепер вступники мають можливість підтвердити свій вибір до 23:59 (за київським часом) 16 серпня 2024 року.

Також заклади освіти до цього часу можуть редагувати рейтингові списки вступників на бюджет, що дозволяє забезпечити справедливий розподіл місць серед тих, хто вже обрав свій майбутній навчальний заклад.

Детальнішу інформацію про процедуру підтвердження вибору місця навчання можна знайти за покликанням.

Джерело: sk1.tv