Джерело: regionews.ua

Напередодні спецпризначенці Служби безпеки України взяли в полон у Курській області 102 росіян. Ними виявились військовослужбовці 488-го гвардійського мотострілкового полку збройних сил РФ і підрозділу “Ахмат”

Про це Радіо Свобода повідомило джерело в СБУ, передає RegioNews.

За неофіційними даними, наймасовіше взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз, сталося вчора, 14 серпня. За словами джерела, спецоперацію провели воїни Центру спецоперацій “А” Служби безпеки України.

“Вони захопили і зачистили розгалужений, бетонований і якісно укріплений зі всіх сторін ротний опорний пункт – з підземними комунікаціями і приміщеннями для проживання особового складу, столовою, зброярнею і навіть банею. Противник не збирався здаватися в полон, провізії і боєприпасів було більш ніж достатньо”, – йдеться в повідомленні.

Водночас держпроєкт Координаційного штабу з поводження із військовополоненими “Хочу жить” оприлюднив відео та світлини із взятими в полон росіянами.

Нагадаємо, вчора Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Сили оборони взяли в полон понад 100 російських військових у Курській області та просунулись ще на 1-2 км на території Росії.