Джерело: berdichev.biz

Якщо губи сухі, це погано. Боремося з неприємними відчуттями шкіри на губах, щоб уникнути лущення і тріщин.

Кілька простих б’юті-хаків допоможуть мінімізувати ризик обвітрювання і лущення шкіри губ. Розповідаємо, що можна і чого не можна робити, і вибираємо оптимальні засоби для усунення наслідків і запобігання цих неприємностей.

Пийте правильно (і їжте)

Саме марне, на перший погляд, правило є основою для подальших дій. Переконайтеся в цьому самі: всі ми знаємо, що питна вода має масу переваг. Вчені можуть скільки завгодно сперечатися про кількість двох-трьох літрів води в день, але ми не сумніваємося, що рятівний ковток води здатний миттєво поліпшити загальне самопочуття. Що стосується їжі: ми тут не моралізуємо, все-таки живемо один раз, але якщо губи вже потріскані, утримайтеся від гострих крилець на грилі та ароматного грейпфрута до нормалізації ситуації – губам зайвий дратівливий фактор не потрібен.

Не облизуйте губи

Не облизуйте губи (ніколи)

Навіть якщо це останній шанс для томного вечора в приємній компанії, краще цього не робити. У слині міститься фермент амілаза, який вже в роті запускає перший етап тривалого процесу перетравлення їжі. Фермент, здатний легко позбутися від крохмалю в ротовій порожнині та розчавити його на складові частини, також не стане церемонитися з ніжною шкірою губ. Ще одне табу – кусання. Коли губи лущаться, з’являється непереборне бажання повільно та акуратно видалити шматочок відшарування епітелію. Не робіть цього ніколи та ні в якому разі. По-перше, регенерація в області губ протікає вкрай повільно і болісно, а по-друге, можна отримати інфекцію.

Захистіть їх

Сидячи на пляжі, ви старанно покриваєте тіло сонцезахисним лосьйоном, а взимку, перед виходом на вулицю, перевіряєте наявність в кишені теплих рукавиць. Губи не заслуговують на меншу увагу: бальзам з SPF рекомендується наносити протягом усього року, а в дні особливо сильних морозів ховати половину обличчя в пухнастий шарф. Минулого року ми самі проводили невеликий експеримент взимку, долаючи однакову відстань на вулиці з шарфом і без нього – різниця у відчуттях для губ становила розмір прірви.

Шукайте ідеальний бальзам

Ознакою того, що він правильний, є наявність у складі вазеліну, диметикону, масла ши або гіалуронової кислоти. Всі вони здатні героїчно утримувати вологу і латати мікроскопічні пошкодження. Вважається, що текстура бальзаму повинна бути в’язкою і пластичною, але не воскоподібної. А якщо лущення переходить в хронічну форму, спробуйте «серйозні» бальзами з керамідами – ці речовини відновлюють шкірний бар’єр на клітинному рівні. Якщо ви страждаєте на екзему, то бальзам не повинен містити ланоліну (він погіршує перебіг хвороби). Зверніть увагу на «смак і аромат» (особливо м’яти або кориці), вони часто (хоча і не завжди) є гальмом на процесі «загоєння» сухої шкіри губ.

Використовуйте його з ранку до вечора

На ніч, відразу після миття і догляду за порожниною рота (компоненти засобу для зняття макіяжу, зубної пасти, домашнього відбілювання зубів і ополіскувача для рота можуть посилити сухість губ), перед помадою або блиском, а також після кожного відправленого електронного листа, в цілому 6-8 разів на день бальзам повинен потрапляти на очі (і губи).

Раніше ми розповідали, що таке трикутник молодості і як він впливає на старіння.