Джерело: berdichev.biz

Місткість ринку запчастин змінилася. За підсумками минулого року місткість вторинного ринку запчастин для вантажних автомобілів в Україні склала 8,1 млрд доларів. Найбільше подорожчали запчастини на КамАЗ та Белаз. Запчастини продовжують своє збільшення у ціні.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на Уряд.

“Про це інформує Уряд у рамках підготовки звіту «Розрахунок місткості ринку автокомпонентів і запчастин для вантажних автомобілів в Україні». У 2018 році цей показник становив 7 млрд доларів. Таким чином, за 5 років місткість вторинного ринку запчастин для вантажівок зросла на 16%”, – йдеться у повідомлені.

На зростання місткості ринку вплинули підвищення вартості деталей, інфляція, порушення логістики постачань та інші фактори.

Раніше, як повідомляв портал “Новини Бердичева”, за підсумками п’яти місяців 2024 року середні ціни на автомобільні запчастини зросли на 13% у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року.

Найбільше зростання зафіксовано в групі деталей для пневмосистеми та кермового управління; за деякими позиціями він досягає 40–50%. Найменше зростання було в групі «витратні матеріали» для популярних марок автомобілів.

Раніше ми розповідали про пошук та купівлю оригінальних запчастин УАЗ, найкращі методи онлайн придбання та доставки.