Джерело: regionews.ua

Через масовані обстріли з боку росіян українська сторона ухвалила рішення про призупинення роботи гуманітарного коридору Колотилівка – Покровка на Сумщині. При цьому українці, які хочуть виїхати з окупації чи з території РФ, все ще можуть зробити це через білорусько-український кордон

Про це заявила віцепрем'єр-міністр, міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону, передає RegioNews.

Чиновниця зазначила, що на Сумському напрямі зараз спостерігається активізація російських обстрілів, тому гуманітарний коридор “Колотилівка-Покровка” довелося тимчасово закрити.

Верещук з посиланням на військових зазначила, що попередньо гуманітарний коридор буде закритий щонайменше 10 днів, а подальші рішення будуть ухвалюватися відповідно до ситуації.

Водночас міністерка наголосила, гуманітарний коридор із Білоруссю “Мокрани-Доманово” продовжує діяти.

“Якщо ви не можете перетнути кордон у пункті пропуску Колотилівка – Покровка, то їдьте через Білорусь”, – сказала вона.

Також вона закликала людей, які хочуть виїхати з окупованих територій звертатися за консультацією до Мінреінтеграції за номером 1548.

Нагадаємо, раніше голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив, що російська армія все активніше обстрілює прикордоння Сумщини, ситуація тут суттєво загострилася.