Джерело: berdichev.biz

Apple опублікувала повний звіт про прибутки за третій квартал 2024 фінансового року. Компанія повідомила про виторг в розмірі 85,78 мільярда доларів за тримісячний період, що охоплює квітень, травень і червень. Чистий прибуток за квартал склав 21,45 мільярда доларів, а прибуток на акцію досяг 1,40 долара. Це знаменує собою новий рекорд доходу за квартал і прибутку на акцію в червні.

Нижче наведено повний розподіл прибутків Apple за третій квартал 2024 фінансового року.

Для контексту аналітики очікували помірного зростання в сьогоднішньому звіті про прибутки AAPL за 3 квартал 2024 року. Середній прогноз аналітиків склав 84,46 мільярда доларів. Аналітики також передбачили збільшення прибутку на акцію з 1,18 долара минулого року до 1,24 долара цього року.

Протягом кварталу Apple представила кілька нових моделей iPad, включаючи оновлений iPad Pro разом із новим iPad Air.

Прибуток AAPL за 3 квартал 2024 року за категоріями продуктів

  • Загальний дохід: 85,78 мільярда доларів США (на 4,87% більше, ніж торік)
  • Чистий прибуток: $21,45 млрд (зростання на 7,89% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року)
  • iPhone:  $39,30 млрд (зниження на 0,94% порівняно з аналогічним періодом минулого року)
  • Mac : 7,01 мільярда доларів США (на 2,46% більше, ніж у минулому році)
  • iPad:  $7,16 млрд (зростання на 23,63% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року)
  • Речі, предмети для дому та аксесуари : $8,10 млрд (зниження на 2,26% порівняно з аналогічним періодом минулого року)
  • Послуги : $24,21 млрд (зростання на 14,14% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року)

Однак однією темною плямою прибутків Apple за 3 квартал 2024 року є Китай, де чисті продажі Великого Китаю впали на 6,54% порівняно з аналогічним періодом минулого року з 15,76 мільярда доларів до 14,73 мільярда доларів.

Генеральний директор Apple Тім Кук розрекламував результати компанії в третьому кварталі 2024 року: «Сьогодні Apple повідомляє про новий рекорд доходу за квартал у червні в розмірі 85,8 мільярдів доларів, що на 5 відсотків більше, ніж рік тому», — сказав Тім Кук, генеральний директор Apple. «Протягом кварталу ми були раді оголосити про неймовірні оновлення наших програмних платформ на нашій Всесвітній конференції розробників, включаючи Apple Intelligence, революційну систему персонального інтелекту, яка ставить потужні приватні генеративні моделі ШІ в основу iPhone, iPad і Mac. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися цими інструментами з нашими користувачами та продовжуємо інвестувати значні кошти в інновації, які збагатять життя наших клієнтів, керуючись тими цінностями, які керують нашою роботою».

А фінансовий директор Apple Лука Маестрі додав: «Протягом кварталу наші рекордні результати в бізнесі спричинили зростання прибутку на акцію на 11 відсотків і майже 29 мільярдів доларів операційного грошового потоку, що дозволило нам повернути понад 32 мільярди доларів акціонерам», — сказав Лука Маестрі, фінансовий директор Apple. «Ми також дуже раді, що наша встановлена ​​база активних пристроїв досягла нового історичного максимуму в усіх географічних сегментах завдяки дуже високому рівню задоволеності клієнтів і лояльності».

Ви можете прочитати повний звіт про прибутки Apple у цій публікації на  Apple Newsroom в інтернеті.

Раніше ми розповідали, що Apple починає роботу над оновленням iOS 19 під кодовою назвою «Luck».