Джерело: berdichev.biz

Місцеве самоврядування у небезпеці? Як ми уже повідомляли, міська рада Бердичева сьогодні не спромоглася провести засідання через відсутність кворуму – велика кількість депутатів не прийшли на засідання. Чи це якась “політична акція”, а може просто “бардак бердичівській” – не відомо.

З усім тим, запланована 50 сесія Бердичівської міської ради, яка мала стати знаковою для розвитку міста, не відбулася. Причина банальна, але непередбачувана – відсутність кворуму, необхідного для прийняття рішень. Тож близько 90 проєктів рішень, пов’язаних із життєдіяльністю громади, залишилися нерозглянутими.

Серед них питання, що справді мають значення для мешканців:

  • Матеріальна допомога на загальну суму 106,0 тис. грн для 21 мешканця громади, які потребують невідкладного та/або оперативного лікування важких хвороб.
  • Виділення 32,0 млн. грн. державної субвенції на компенсацію за житло особам з інвалідністю І та ІІ груп, отриманої внаслідок війни. Ці кошти мали спрямуватися на придбання житла 15-ти ветеранам війни.
  • Виділення державної субвенції у розмірі 5,0 млн. грн. на компенсацію за житло 3 учасникам бойових дій на території інших держав.
  • Субвенція з держбюджету у розмірі 17,2 млн. грн. на реалізацію проєкту у рамках програми «Відновлення України», що передбачала капітальний ремонт каналізаційної та водопровідної мережі на вул. Грецькій (колишня Лупова).
  • Одноразова грошова допомога у сумі 76,7 тис. грн. випускникам навчальних закладів з-поміж дітей-сиріт.
  • Відшкодування різниці у тарифах комунальному підприємству «Бердичівтеплоенерго» у розмірі 3,75 млн. грн., які мали бути використані для розрахунку за спожитий газ. Наявність подібних боргів, за словами фахівців, є передумовою зриву опалювального сезону чи, як мінімум, його несвоєчасного початку.

Як повідомляє офіційний сайт місцевого самоврядування, міський голова Сергій Орлюк висловив вдячність та повагу тим депутатам, які виконали свій обов’язок, прийшовши на сесію, а також тим, хто нині обороняє Україну у лавах Сил оборони. Серед них:

  1. – Юрій Ніколаєнко
  2. – Жірайр Сарксян
  3. – Максим Шафранський
  4. – Денис Заремський
  5. – Віталій Березовенко
  6. – Юлія Бабій
  7. – Людмила Задерейко
  8. – Сергій Онофрійчук
  9. – Наталія Рибак
  10. – Альона Сіталова
  11. – Василь Толочко
  12. – Богдан Коляда
  13. – Ірина Антоннікова
  14. – Павло Гайдамачук
  15. – Павло Середюк
  16. – Леонід Еверт
  17. – Вадим Шимко
  18. – Ігор Романський
  19. – Олексій Побережний
  20. – Владислав Лісков
  21. – Валерій Шелепа
  22. – Андрій Ткачук
  23. – Олександр Валеня

“Також міський голова озвучив рекомендацію внести зміни до Регламенту щодо можливості проводити сесії у режимі онлайн. Чи вирішить це проблему з кворумом – покаже час, але можна впевнено сказати, що надія на віртуальну присутність, як і на відповідальність депутатів, у нашому випадку є досить примарною”, – повідомила пресслужба міськради.