Джерело: berdichev.biz

Підступні крадії потрапили до поліції. У світі, де крадіжка стає не просто злочином, а справжнім мистецтвом, двоє жителів Бердичева та околиць продемонстрували, як використати найпростіші нагоди для незаконного збагачення.

Про це повідомляє місцева поліція.

“Поліцейські встановили, що під час виконання будівельних робіт у заявника, хитрий майстер скористався його відсутністю та забрав вартісний двоколісник. Так, так, саме той велосипед, на який господар збирав гроші кілька років. Але наш герой не довго радів своєму здобутку, бо поліцейські швидко розшукали його за місцем проживання та вилучили чужий велосипед. Але це ще не все. Бердичівські поліцейські також встановили причетність 36-річної жительки Швайківської громади до крадіжки мобільного телефону у 38-річної бердичівлянки. Спочатку вона, як справжня акторка, попросила у заявниці мобільний телефон для здійснення термінового дзвінка. Після завершення розмови вона так його і не повернула. А що ж далі? А далі – класика жанру: чужий засіб зв’язку здала в ломбард, а гроші витратила. Та знову ж таки, правоохоронці були на висоті та мобільний телефон вилучили”, – йдеться у повідомлені.

30 липня слідчі поліції, за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури, вручили всім фігурантам повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Досудові розслідування тривають.

Відповідно до чинного законодавства, таємне викрадення майна в умовах воєнного або надзвичайного стану карається позбавленням волі терміном від 5 до 8 років. Тож нашим героям, вочевидь, доведеться замінити свої хитрощі на куди менш приємні заняття за ґратами.

Тож, шановні мешканці, будьте обачні, а крадіям – нехай пощастить знайти більш легальний спосіб заробітку, бо поліція не спить!