Джерело: berdichev.biz

Золоті та срібні прикраси вражають стилем. Всупереч стереотипам, золото і срібло не тільки можна, а й потрібно носити разом – в останні роки цей цікавий стилістичний прийом став одним з найпопулярніших. У матеріалі ми докладно розповідаємо, як це правильно зробити.

Чому ми досі боїмося тандему срібних і золотих прикрас досі? Певного правила, що забороняє таке поєднання, немає. Раніше золоті аксесуари могли дозволити собі тільки багаті люди, які намагалися всіма способами підкреслити свій статус: наявність виробів зі срібла псувало б їх репутацію. Сьогодні золоті прикраси не є показником багатства, у багатьох з нас є моделі з різних металів. При цьому срібло може коштувати в рази дорожче.

У цьому сезоні нема потреби вибирати з багатьох тільки одну прикрасу. Тренд останніх кількох років – мікс і поєднання. Вона полягає в правильному і грамотному поєднанні одягу, прикрас, аксесуарів різних стилів, фактур і принтів, які, на перший погляд здаються непоєднуваними. Однією з перших, хто використав цей образ, стала головна героїня популярного серіалу «Секс у великому місті» Керрі Бредшоу. Вона чудово поєднувала розкішні дизайнерські речі з простими демократичними деталями.

Як правильно поєднувати аксесуари з різних металів?

Дотримуйтеся одного стилю, вибираючи два різні метали. Наприклад, носити одночасно дві однакові речі (золото і срібло) з однієї ювелірної колекції: часто одна і та ж модель випускається відразу в декількох металах, наприклад, каблучки бренду JerusalemBazar.

Щоб скоротити час, витрачений на пошук і підбір аксесуарів – проведіть ревізію своєї біжутерії: зробіть кілька власних ювелірних капсул. Почнемо з того, що можна виділити два основних базових: в мінімалістичному стилі та кежуал. Наявність такого грамотного ювелірного гардеробу дозволить точно і швидко поєднувати вироби між собою.

Мінімалістичний стиль підійде для ділових зустрічей, офісу, де дотримується дрес-код, а також для тих, хто любить спокійні образи. Прикраси цього стилю не перевантажені камінням, ліпниною і різноманітними кольорами. У цю капсулу відмінно впишуться прості та лаконічні вироби з тонкими лініями та плавними переходами: ланцюжки та браслети різної довжини, сережки-гвоздики, сережки-кільця, аксесуари геометричних форм. Головною відмінною рисою цього стилю є ювелірна багатошаровість, в яку ідеально впишеться поєднання прикрас з різних металів.

Повсякденний – один з найпопулярніших стилів, який є поєднанням індивідуальності та комфорту. У цю капсулу можна додати яскраві прикраси різних форм і розмірів: об’ємні брошки та кільця, прикраси з різною символікою, вироби з великими натуральними каменями, кристалами, перлами, а також незвичайне поєднання матеріалів (наприклад, додавання до металу дерева, пір’я, тканин).

Знайте межу. Якщо ваш образ вже наповнений комбінаціями, наприклад, поєднанням різних принтів, то вже не варто ускладнювати образ різними металами.

Вибирайте те, що буде головним в образі. Якщо зображення має на увазі наявність яскравих прикрас, вибирайте основний метал. Наприклад, масивний срібний браслет з безліччю підвісок можна поєднувати з класичним золотим кільцем з дрібним каменем (його колір повинен збігатися із загальною колірною палітрою). Або, навпаки, до золотої каблучки з великим каменем підійде витончений срібний браслет або тонкий ланцюжок.

Обожнюйте багатошаровість. Можна носити відразу кілька ланцюжків, браслетів різної довжини і товщини. Якщо ви носите класичний годинник з металевим поясом, то допустимо поєднувати його з браслетом з іншого металу. При цьому важливо, щоб браслет мав строгу геометричну форму.

Не обмежуйте себе двома видами металів. При цьому поєднувати вироби з декількох металів можна, дотримуючись перерахованих вище правил. Золото може бути як рожевим, так і білим. Останні будуть вигідно поєднуватися зі сріблом. Такий склад можна розбавити третім видом металу, наприклад, рожевим золотом.

Найпопулярніше питання про поєднання золота і срібла – чи можна носити каблучки з різних металів на одній руці? Треба! Але вони не повинні відвертати увагу один від одного. Лаконічну золоту обручку можна сміливо носити з великим і яскравим срібним кільцем. Якщо ж, навпаки, обручка з великим каменем, то срібне вибирайте скромніше – у формі простої дуги допускається наявність плоского каменю або кам’яної крихти.

Раніше ми розповідали, що Бердичів місто стильних людей та місць, тож не будь осторонь процесу та насолоджуйся красою.