Джерело: berdichev.biz

Мешканці нашого міста заборгували 45 мільйонів гривень за тепло. Як повідомляють в управлінні ЖКГ міста, на сьогодні жителі Бердичева заборгували комунальній установі “Бердичівтеплоенерго” за спожите тепло понад 45 мільйонів гривень. Деякі громадяне мають суми боргу перед комунальним підприємством “Бердичівтеплоенерго”понад 60 тисяч гривень.

Працівники комунального підприємства проводять відповідну роботу з боржниками, тож порівняно з жовтнем 2023 року, сума заборгованості зменшилася на один мільйон гривень. Через борги споживачів юристи підприємства змушені регулярно звертатися до суду. Щомісяця до суду подають до 15 справ, матеріали з ухваленими рішеннями передають до виконавчої служби або приватних виконавців. Наявність значних боргів за тепло ускладнює підготовку до нового опалювального сезону.

Підготовка до опалювального сезону зараз проходить без залучення додаткових коштів. Підприємство використовує демонтовані матеріали, переварює їх і застосовує знову, без придбання нових матеріалів здійснюється поточний ремонт на аварійних ділянках мереж.

Наразі Бердичівтеплоенерго має потребу в обладнанні для забезпечення безперебійного енергопостачання. За словами Сергія Приймака, хоча всі котельні міста забезпечені додатковими насосами для примусового охолодження котлів великої потужності, генераторів все ще не вистачає.