Джерело: berdichev.biz

Російські дрони вночі знову атакували Житомирську область, пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та енергетики. У Житомирській області ворог не припиняє терор цивільного населення.

Про це вранці 26 липня повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Цієї ночі під час повітряної тривоги відбулась чергова масована атака БПЛА типу «шахед» на територію Житомирської області. Нашими силами ППО велась активна антидронова робота. На жаль, уламками БПЛА пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та енергетики. Здійснюється ліквідація наслідків та оцінка завданих збитків. Жертв серед цивільного населення немає», – йдеться у повідомленні.

Водночас НЕК «Укренерго» надає інформацію про удари російських БПЛА по енергооб’єктах у Житомирській та Чернігівській областях: в окремих районах Житомирської області знеструмлювалися побутові споживачі.

За інформацією Командування Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 26 липня 2024 року противник вдарив балістичною ракетою «Іскандер-М» із Ростовської області РФ по Донеччині та ударними БПЛА типу «Shahed» з напрямків мис Чауда – Крим, Курськ – РФ.

«Радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 22 «шахедів». 20 із них збито протиповітряною обороною у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях. Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил», – зазначається у повідомленні.

Українські захисники продовжують боронити нашу землю, не даючи ворогу можливості завдати значних втрат і пошкоджень.