Джерело: berdichev.biz

Причини розлучення бувають різні. Не секрет, що статистика розлучень у всьому світі тільки зростає, і Україна далеко не виняток. Згідно з дослідженнями, в нашій країні на 10 шлюбів припадає 7 розлучень.

Однак, про яку б країну не йшла мова, мабуть, є дві загальні причини, які змушують більшість пар розлучатися. Їх виділив відомий бердичівський адвокат з розлучень на засадах інкогніто. Найпопулярніші причини розлучення за статистикою адвоката виглядають так.

Подружня зрада

Ставлення до подружньої зради змінювалося разом із суспільством. Спочатку жінки вважали, що вони повинні терпіти зраду. Тоді вони усвідомили свої права і можливості та перестали з нею миритися. Зараз зрада, схоже, знову перестала бути «червоним прапором» – і жінки, і чоловіки охочіше прощають фізичну невірність.

І все ж, подружня зрада – це все ж травмуючий вчинок, після якого відносини між двома людьми перестають бути колишніми, а потім і зовсім закінчуються.

Щоб запобігти зраді, фахівці радять звертати увагу на причини, через які вони трапляються. Так, чоловікам потрібна кількість у сексі, а жінкам – якість. Відповідно, перші зраджують, якщо не можуть домовитися з партнером про нормальну для себе кількість близькості, а другі, якщо не відчувають емоційної віддачі від партнера.

Не можна забувати й про емоційну невірність, яка для багатьох є навіть більш болючою, ніж фізична. Це коли ваш партнер розмовляє відверто і ділиться інтересами з іншою людиною. Цей вид подружньої невірності навіть небезпечніший за секс, адже найміцніші шлюби якраз ґрунтуються на дружбі, а не на пристрасті.

Друге – це гроші

Гроші – це не тільки валюта з певною вартістю. Це безпека, впевненість у завтрашньому дні, і, врешті-решт, показник сили та потужності. Тому гроші часто є маніпуляцією – наприклад, один партнер тримає біля себе іншого, не даючи йому вільних коштів. Але набагато частіше пари розпадаються через брак грошей. Наприклад, коли один з партнерів не виконує свої фінансові зобов’язання або не прагне до кар’єрного росту.

Щоб уникнути розлучення, фахівці рекомендують партнерам більше розмовляти. Наприклад, якщо ви вважаєте, що витрати у вашій парі повинен нести чоловік, краще сказати про це відразу. Щоб у нього не було «сюрпризів», а у вас не було розчарувань. Що стосується подружньої невірності, то ставлення до них теж слід сказати «на березі».