житомир куди сходити

Житомир – одне із стародавніх міст в Україні. Славиться Поліський край культурними, історичними пам’ятками, красивими краєвидами. Куди варто сходити туристам, гостям міста в Житомирі, розповімо у даній статті.

Місця, які варто відвідати туристам

Найпопулярнішими туристичними об’єктами, якими цікавий та популярний Житомир є:

Музей космонавтики імені Сергія Корольова

Музей складається з меморіального будинку-музею та будівлі, яка має експозицію “Космос”. Даний заклад розміщений саме в цьому місті, тому, що цей регіон є батьківщиною вченого, конструктора ракетно-космічної системи Сергія Корольова. Серед експозицій у меморіальному будинку можна побачити робочі матеріали, документацію, фотографії, особисті речі Корольова. У експозиції “Космос” представлено обладнання, спорядження космонавтів, спусковий апарат “Союз-27”, а також унікальний зореліт, аналогів якому немає ніде в Україні.

Музей космонавтики імені Сергія Корольова

Єпископський будинок (Краєзнавчий музей)

Найстаріший музей в Україні, функціонує з 1865 року, перші експонати музею надав губернатор Волинської області Михайло Чертаков, зокрема це було 48 мінералів, згодом колекція почала поповнюватись картинами іноземних художників. У культурному заклад відвідувачі мають змогу побачити близько 12 тисяч опудал різних тварин, коштовне каміння, моделі космічної техніки.

Плоский будинок

Цікава споруда була збудована у ХІХ столітті у центрі міста. Якщо стати та подивитись на будівлю під певним кутом, то можна побачити фасад та вікна. Задумкою архітектора було будівництво будинку у формі трикутника таким чином, щоб крила будівлі візуально утворювати форму серця. Дана пам’ятка продовжує  приваблювати гостей міста та туристів своїм оригінальним виглядом.

Михайлівська вулиця

Однією з популярних та цікавих вулиць міста є пішохідна вулиця Михайлівська. Особливої атмосфери надають кав’ярні, заклади харчування, а також окраса написом “Я люблю Житомир” написана різними мовами світу і літери якої світяться у ввечері, що надає Михайлівській романтичної атмосфери. Саме тут гості міста можуть посмакувати смачною кавою, скуштувати різноманітні страви та випічку та насолодитись грою та співом місцевих вуличних музикантів.

Парк Барона де Шодуара

Парк в Житомирі, де можна прогулятись та активно провести час із сім’єю, друзями тощо. У парку діє багато дитячих та дорослих атракціонів, колесо огляду, з якого видніються неймовірно красиві краєвиди всього міста. Певної особливості парку Шодуара надає підвісний пішохідний міст, де можна спостерігати прекрасний вид річки Тетерів, набережної, а для любителів екстриму доступним є джампінг. Влітку на набережній є можливість оренди катамаранів, або просто прогулянка по оновленій та сучасній парковій зоні.

житомир

За даними Житомирської обласної ради туризм в Житомирі розвивається і має потужний потенціал для ще більшого розвитку та удосконалення. Підтвердженням цього є унікальні природні, культурні об’єкти, аналогів яким немає в Україні (заказник “Камінне село”, дуби в урочищі Тригір’я, яким понад 500 років, реліктова азалія понтійська у Поліському природному заповіднику), а також сучасні підприємства котрі мають потужне виробництво.

Житомир-місто наповнене історією минулого та сьогодення, природа якого зачаровує з першого погляду, а доброзичливість та привітність людей притягує до себе туристів та гостей міста, край багатий на цікаві, визначні місця і в Житомирській області. Поліський край варто відвідати і побачити на власні очі, зануритись в історію, культуру та відчути особливу атмосферу сильних людей сильного міста.