Джерело: berdichev.biz

У Гришківцях водійка вирішила, що найкращий спосіб уникнути відповідальності за порушення ПДР та свій нетверезий стан – це запропонувати поліцейським винагороду.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«19 липня пізно ввечері у смт Гришківцях патрульні Бердичівського райвідділу зупинили автомобіль «Volkswagen Passat» за порушення Правил дорожнього руху – водійка не ввімкнула світловий покажчик повороту. За кермом знаходилась 33-річна місцева жителька. Спілкуючись з жінкою, поліцейські помітили у неї характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож інспектори запропонували пройти відповідне обстеження, проте вона відмовилась», – йдеться у повідомленні.

І тут починається найцікавіше. Під час оформлення адміністративних матеріалів у Гришківцях, аби уникнути відповідальності, водійка вирішила діяти нестандартно: вона поклала у салон службового автомобіля «відкупне». Хоча її кілька разів попереджали про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, схоже, жінка вирішила перевірити, чи працює це правило на практиці.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.

Тепер, окрім адміністративної відповідальності, водійка понесе і кримінальну. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За це їй може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

А це ще не все! Відносно водійки також складені матеріали за порушення адміністративного законодавства — нетверезе керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП), порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами (ч. 2 ст. 122 КУпАП), а також за порушення правил користування ременями безпеки (ч. 1, 5 ст. 121 КУпАП). Такі діяння караються штрафними санкціями та позбавленням права керування автомобілем на 1 рік.

Отже, на місцевій арені з’явився новий урок: якщо вирішили порушити ПДР, переконайтесь, що у вашому багажнику немає «відкупного». Це не тільки не допоможе, але й додасть нових проблем.