Джерело: regionews.ua

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали в Києві диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає RegioNews.

Для вчинення диверсій росіяни залучили мешканця Київщини, який шукав швидкого заробітку в Telegram-каналах.

Основними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці. У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

Для виконання ворожого завдання фігурант спочатку погодив “ціль на підпал” із куратором. Потім зловмисник вилив на технологічне обладнання Укрзалізниці легкозаймисту суміш та підпалив її.

Після цього диверсант відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб “прозвітувати” спецслужбі РФ. Співробітники СБУ затримали його “по гарячих слідах” під час спецоперації в Києві.

За матеріалами слідства, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах Укрзалізниці.

Затриманому повідомили про підозру у диверсії, вчиненій за попередньою змовою групою осіб. Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Миколаївщині правоохоронці викрили російську агентку, яка наводила ракетні удари по Очакову.