Джерело: berdichev.biz

Мер Бердичева мріє про нові робочі місця та нові підприємства. Тож міський голова Бердичева Сергій Орлюк зустрівся з представником французької делегації у рамках Днів Європейської культури, аби обговорити питання інвестицій у Бердичів.

У рамках Днів Європейської культури у Бердичеві, що проходять у зв’язку з відзначенням Урочистостей Матері Божої Святого Скапулярія, міський голова Сергій Орлюк зустрівся з представником французької делегації – членом правління Асоціації Жана Моне (Париж), представником Асоціації в Україні Ігорем Тенетком. До зустрічі долучилися радники міського голови Артур Іваненко та Ілля Шамровський, а також гості з Коростеня – начальник управління економіки Коростенської міської ради Володимир Стужук.

Сергій Орлюк

Асоціація Жана Моне відома тим, що виступає посередником у налагодженні співпраці між французькими та українськими містами у різних сферах життєдіяльності. Перше спілкування Сергія Орлюка з її представниками відбулося у березні цього року в Польщі, де міський голова брав участь у роботі ІХ Європейського конгресу місцевого самоврядування. Тоді він запросив французів до Бердичева, аби обговорити можливість подальшого співробітництва.

Діяльність Асоціації Жана Моне не обмежується налагодженням партнерських зв’язків між громадами Франції та України. При ній активно діє спільнота інвесторів, котрі по закінченні війни в Україні готові розвивати свій бізнес у нашій країні. Тож є ймовірність того, що у післявоєнний час бердичівська громада може стати одним із майданчиків, на який зайдуть інвестори з Франції.

Сергій Орлюк підкреслив важливість таких зустрічей для розвитку місцевої економіки та культури. Він висловив сподівання на тісну та плідну співпрацю з французькими партнерами, що сприятиме відновленню та процвітанню Бердичева у майбутньому.

Зустріч стала важливим кроком на шляху до зміцнення міжнародних зв’язків та залучення інвестицій у регіон, що, без сумніву, позитивно вплине на його розвиток.