Джерело: regionews.ua

Команда Офісу омбудсмена України здійснила візит до Корецького районного суду на Рівненщині та зафіксувала факти порушення прав людини

Про це повідомили на сторінці Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області, передає RegioNews.

Як зазначається у повідомленні, моніторинг провели для того, аби дізнатися умови та доступність у приміщенні суду, в яких перебувають обвинувачені, засуджені особи.

За підсумками перевірки з'ясувалося, що на першому поверсі двох будівель, в яких знаходиться суд, облаштовано залу судових засідань для розгляду цивільних та адміністративних справ та дві зали для розгляду кримінальних справ. На другому – розміщені кабінети самих працівників. Також, здійснюється охорона та пропускний режим.

Серед порушень, які встановили в ході розслідування: кількості кімнат для тримання підсудних (засуджених) не відповідають державним будівельним нормам, не обладнано огородженої стоянки для заїзду автотранспорту варти та посадки (висадки) затриманих осіб, і не забезпечується доступність для пересування маломобільних груп населення.

З метою їх усунення секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини скерує до відповідних органів акти реагування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у приватному дитсадку в селищі Великодолинське Одеської області зафіксували жорстоке поводження з дворічною вихованкою. Відео зі цькуванням поширилось в інтернеті.