Джерело: berdichev.biz

Ломбард ледь не став жертвою злочинця. Бердичівські поліцейські відправили на лаву підсудних містянина, причетного до шахрайства.

Про це повідомляє Бердичівська поліція.

Наприкінці травня звернувся до поліції продавець одного із місцевих ломбардів, розповівши, що один з покупців забрав мобільний телефон без оплати, ошукавши його.

“Правоохоронці з’ясували, що відвідувач спочатку надав грошові кошти за товар, однак у продавця не було здачі. Тож покупець пообіцяв, що розміняє купюри, надавши незначний завдаток. Він забрав телефон і більше не повернувся”, – йдеться у повідомлені.

Оперативники кримінальної поліції зібрали першочергову інформацію, переглянули записи з камер відеонагляду та з’ясували, що до події причетний місцевий житель. Його швидко встановили та розшукали: 35-річний чоловік підтвердив твої покази. Мобільний телефон поліцейські у нього вилучили. До того ж відомо, що чоловік нині є фігурантом кількох проваджень через вчинення майнових злочинів у Бердичеві.

Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 Шахрайство КК України. Слідчі поліції завершили досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Бердичівська окружна прокуратура. Днями матеріали було скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства обвинуваченому може загрожувати значний штраф або громадські чи виправні роботи, або до 5 років обмеження волі чи позбавлення волі на строк до 3 років.