Джерело: berdichev.biz

Відомого мешканця Бердичева Юрія Сокальського нещодавно було обрано до Головного Правління Спілки Поляків України.

Про це повідомив сам Юрій Сокальський  у соціальній мережі Фейсбук.

Пан Сокальський повідомив, що на IX Конгресі Спілки Поляків України, який відбувся 29-30 червня 2024 року у Києві, його було обрано членом Головного Правління Спілки Поляків України на нову каденцію (2024-2028 роки). Головне Правління є постійним керівним та виконавчим органом Спілки Поляків України.

“Спілка Поляків України — це громадська організація, що об’єднує польську національну меншину, яка проживає на території України. Головною метою Спілки є збереження та розвиток польської культури, мови, традицій і звичаїв серед поляків, які мешкають в Україні. Організація сприяє зміцненню зв’язків між польською та українською громадами, а також підтримує культурні, освітні та соціальні проєкти”, – йдеться у повідомлені.

Спілка Поляків України займається проведенням різноманітних заходів, таких як культурні фестивалі, освітні семінари, виставки, концерти, а також організовує курси польської мови та історії. Вона також співпрацює з дипломатичними представництвами Польщі в Україні та іншими міжнародними організаціями з метою покращення становища польської громади та зміцнення двосторонніх відносин між Україною та Польщею.

Головне Правління Спілки Поляків України є постійним керівним та виконавчим органом, який координує діяльність організації, приймає важливі рішення та представляє інтереси членів Спілки на національному та міжнародному рівнях.

На Конгрес прибули близько 100 делегатів від польських організацій з усіх регіонів України, а також представники дипломатичного корпусу. Юрій Сокальський щиро подякував делегатам Конгресу за голосування переважною більшістю голосів за його кандидатуру, висловивши вдячність за підтримку та довіру.

У 2019 році ми повідомляли, що бердичівлянин Юрій Сокальський отримав звання Заслуженого діяча польської культури.