Джерело: berdichev.biz

ДТП Бердичів. Минулого тижня на дорогах Бердичівщини сталось 7 ДТП з пошкодженнями транспортних засобів. У двох випадках учасники дорожнього руху отримали незначні травми.

Про це 15 липня повідомила Бердичівська поліція.

“14 липня у м. Бердичеві по вул. Європейській водій вантажного фургона не переконався у безпеці при зміні напрямку руху та допустив зіткнення з автомобілем «Volkswagen Passat». Обидва автомобілі отримали механічні пошкодження. На щастя, водії не постраждали”, – йдеться у повідомлені.

Цього ж дня до поліції надійшло повідомлення, що у смт Іванополі керманич автомобіля «Ford Scorpio» в’їхав у залізний паркан, збив бетонну опору телефонного зв’язку та зник. Патрульні з’ясували, що напередодні пізно ввечері місцевий житель вчинив ДТП, після якої вжив алкоголь, що є грубим порушенням адміністративного законодавства.

ДТП у Бердичеві

Декількома днями раніше, поблизу у ДТП Бердичів попала водійка автомобіля «Skoda Octavia». Не дотрималася безпечної швидкості руху та з’їхала в кювет. У результаті ДТП жінка травмувалася, а транспортний засіб отримав механічні пошкодження.

А керманич легковика «Mazda» не вибрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на жінку-пішохода. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди містянка отримала забої та садна.

Ще одна ДТП трапилася у дворі однієї із багатоповерхівок. Водій іномарки, рухаючись заднім ходом, здійснив наїзд на припарковану ВАЗівку, що призвело до пошкодження транспортних засобів.

Відносно всіх причетних до зіткнень інспектори сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу склали адміністративні протоколи за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відносно жителя району – додатково за ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішень відповідно до чинного законодавства.

Правоохоронці звертаються до водіїв: будьте уважні та обережні на дорозі! Кожному учаснику дорожнього руху варто пам’ятати, що особиста дисциплінованість, повага до інших учасників руху та неухильне дотримання Правил дорожнього руху є запорукою збереження власного здоров’я та попередження ймовірних неприємних наслідків.