Джерело: berdichev.biz

Товариський матч у Бердичеві. Подія, рівна тій, яку місцеві поціновувачі футболу переживали суботнього дня на Центральному стадіоні Бердичева, востаннє відбувалася у 2019 році. Тоді команда ветеранів футболу міста зустрілася у товариському матчі з Національною ветеранською збірною України.

І ось зірковий футбольний десант знову висадився у Бердичеві: славнозвісні Віктор Леоненко та Юрій Дмитрулін в якості тренерів привезли до міста збірну Зірок українського футболу. Очолив зіркову команду легендарний Олег Саленко – володар «Золотої бутси», найкращий бомбардир чемпіонату світу, чемпіон СРСР, володар Кубка СРСР, чемпіон Шотландії, учасник чемпіонату світу, чемпіон Європи, ну і, звісно, улюбленець десятків тисяч шанувальників київського «Динамо» та, загалом, українського і світового футболу.

Товариський матч між командою Леоненка-Дмитруліна та ветеранською збірною Бердичева присвятили Дню Тренера. Урочисте відкриття зустрічі розпочали з відзначення місцевих тренерів. Грамоти Бердичівської міської ради міський голова Сергій Орлюк вручив:

  • Анатолію Гуменюку, тренеру-викладачу відділення футболу ДЮСШ м. Бердичева;
  • Сергію Копитку, тренеру-викладачу відділення футболу ДЮСШ м. Бердичева;
  • Ігорю Зеленцову, головному тренеру ФК «Бердичів»;
  • Руслану Стукалу, тренеру-викладачу, президенту Бердичівської міськрайонної федерації кіокушинкай карате.

На величезну подяку заслуговують Сили оборони України, завдяки яким українці можуть жити, працювати, займатися спортом. Не меншої подяки заслуговують головні герої знаменної зустрічі на Центральному стадіоні, зазначив, вітаючи присутніх, Сергій Орлюк. Ці чоловіки – справжні, віддані Україні та своїй справі. Вони залишаються зі своїм народом, зі спортом і з футболом. Є вони, є безсмертний футбол – буде жити Україна.

Зустріч розпочалася, і протягом усього часу, доки вона тривала, кожен охочий міг підтримати ЗСУ внеском і сфотографуватися з тією самою «Золотою бутсою» Олега Саленка. Тим часом обидві збірні показували, що майстерність не минає з роками. Вболівальники підтримували гарний футбол, гостей і своїх доморощених зірок – Зеленцова, Ульченка, Пілецького, Дробиша, Шкляєва, Бурлаку, Копитка й решту бердичівського «Ветерана». Зустріч пройшла на високому градусі, з багатьма гольовими моментами та цікавими комбінаціями. Закінчилася вона дружнім 3:3: авторами голів від збірної Зірок стали Костянтин Бабич, Роман Пахолюк та Олександр Оксентюк, у бердичівлян відзначилися Олег Коденський, Сергій Добряк та Дмитро Шкляєв. Дмитро та Олександр Оксентюк були визнані кращими гравцями матчу.

Який завершився серією пенальті. Трохи шоу, трохи майстерності, трохи гостинності й нервової витримки – і переможцями гри стала збірна Зірок українського футболу. По завершенні зустрічі обидві команди з готовністю взяли участь у пам’ятній фотосесії, залишаючи спогади на довгі роки.