Джерело: regionews.ua

Російські загарбники використовують нову тактику для позбавлення українців їхнього майна на тимчасово окупованих територіях

Про це повідомляється сайті Мінреінтеграції, передає RegioNews.

“На тимчасово окупованих територіях окупаційна влада РФ намагається заманити громадян України повернутися на ТОТ. Зокрема, окупанти поширюють інформацію, що власники нерухомості мають повернутися на ТОТ, щоб підтвердити права на нерухомість. Інакше окупанти погрожують позбавити людей права власності на їхнє житло”, – йдеться у повідомленні.

Українців закликають не піддаватися на погрози загарбників, попереджаючи, що контакти з російською владою небезпечні.

Зазначається, що будь-які дії, документи або вимоги окупаційної влади – незаконні та не мають жодних правових наслідків.

“Нерухомість українських громадян на ТОТ охороняється законами України й міжнародним правом”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголошують, що особи, причетні до позбавлення українців їхнього майна на ТОТ, нестимуть кримінальну відповідальність і відшкодовуватимуть усі збитки.

Мінреінтеграції просить повідомляти правоохоронним органам або на гарячу лінію 1548 інформацію про факти незаконного позбавлення українців житла, а також про осіб, причетних до таких дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях росіяни відмовляються ставити на облік вагітних українок без російського паспорта.