Джерело: berdichev.biz

Олександр Кириченко помер. З невимовним болем міська влада сповістила про непоправну втрату для нашої громади – на 44-му році життя зупинилося серце доблесного Захисника України Олександра Кириченка. Людина, яка народилася за сотні кілометрів від Бердичева, на Донеччині, стала рідною для нашого міста, залишивши після себе невимовну порожнечу та сум.

Олександр став частиною нашої громади, отримавши спадщину у Бердичеві. Тут він познайомився з майбутньою дружиною, створив чудову сім’ю та виховував дітей. У нашому місті Олександра знали як талановитого майстра з виготовлення меблів, людину, яка невтомно працювала задля комфорту та добробуту інших. Він помер від ран.

Наприкінці травня 2022 року Олександр Кириченко був мобілізований до Збройних Сил України, де служив кулеметником у 1-й окремій танковій Сіверській бригаді. Його побратими згадують Олександра як сміливого та відповідального бійця, який завжди брався за найскладніші завдання і виконував їх бездоганно. За свою службу головний сержант Кириченко був відзначений державою.

Але війна забрала в нього здоров’я. Олександр отримав численні поранення та контузії, через що був переведений до Бердичівського РТЦК та СП до роти охорони. Навіть там він продовжував служити з відданістю та професіоналізмом.

Та, на жаль, поранений організм не витримав. За місяць до свого дня народження Олександр Кириченко завершив свій земний шлях. Він пішов від нас справжнім Героєм, Воїном, Українцем.

Церемонія прощання з Олександром Кириченком відбудеться у понеділок, 15 липня, о 10:30 у Храмі Святого Рівноапостольного князя Володимира і Священномученика Йосафата УГКЦ (вул. Одеська, 19-а).

Нехай світла пам’ять про Олександра назавжди залишається в наших серцях, а його героїчний вчинок буде прикладом для майбутніх поколінь.

Раніше ми розповідали про те, що Пєвнєв Андрій віддав життя за Україну.