Йдеться про підвал навчального закладу вартістю майже 9 млн грн. Ще у 2014 році, за договором, його надано в оренду приватному підприємцю.

Орендар обладнав у приміщенні комерційний спортивний клуб, – повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За позовом ювенального прокурора Коростенської окружної прокуратури розірвано договір оренди підвального приміщення – укриття площею 313 м2 та зобов’язано підприємця повернути його у користування Малинському ліцею № 1 імені Ніни Сосніної. 

Ювенальний прокурор встановив, що підвал включений Малинською міською радою до переліку найпростіших укриттів. Відповідно, при потребі, має безперешкодно використовуватися за призначенням. 

Однак сторони не обумовили, у разі виникнення таких обставин, його повернення орендодавцю та використання як укриття для ліцеїстів.

З початком повномасштабного збройного вторгнення рф оренда укриття спричинила труднощі освітньому процесу. Зокрема, неможливо було організувати одночасне безпечне навчання для усіх ліцеїстів, через що частина навчалася дистанційно. Це, у свою чергу, ускладнило здобуття ними знань. 

До того ж, діти змушені навчатися в укритті між спортобладнанням, оскільки недобросовісний орендар зайняв більшу площу, аніж зазначена у договорі. 

Попри такі обставини, підприємець відмовився вивільнити підвал.

Окружна прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Житомирської області, який визнав вимоги законними. 

 


Джерело: https://zt.20minut.ua/