Джерело: berdichev.biz

Дівчина 12 років дала покази у суді Бердичева. Відбулося чергове судове засідання у резонансній справі про позбавлення батьківських прав жительки одного із сіл Гришковецької громади. Донька цієї жінки, яка потерпала від психологічного, фізичного та, ймовірно, сексуального насильства у сім’ї, надала свідчення.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області.

“Засідання розпочалося з допиту свідка сторони позивача. Суд також заслухав 12-річну дівчинку, жертву насильства. Матір дитини, яка є відповідачкою у цій справі, у засідання не з’явилася і не повідомила причину своєї відсутності. Суд планував завершити допит свідків цього дня. Проте двоє свідків, заявлених стороною відповідачки, як і сама відповідачка, не з’явилися. Одна зі свідків прийшла до суду, але без матері, щодо якої розглядається справа, і відмовилася заходити до судової зали та свідчити”, – йдеться у повідомлені.

Допит дівчинки проходив у закритому режимі у присутності працівниці органу опіки та піклування Бердичівської міської ради, а також жінки, яка наразі є опікункою дитини. Свідчення дитини були емоційними та розкривали деталі насильства, яке вона зазнала.

Наступним свідком сторони позивача був дільничний поліцейський, який підтвердив факти насильства, зафіксовані у сім’ї. Свідчення поліцейського стали вагомим доказом у справі.

Оскільки представник відповідачки наполягав на допиті свідків зі своєї сторони, суд оголосив перерву до 10:30 21 серпня. Наступного засідання мають бути заслухані свідки відповідачки. До цього часу суд оголосив усі письмові докази у справі.

Нагадаємо, орган опіки та піклування Гришковецької селищної ради просить суд позбавити жительку одного із сіл громади батьківських прав щодо її малолітньої доньки та стягнути аліменти через те, що дівчинка нібито страждає від сімейного насильства: психологічного, фізичного, а також могла піддаватися сексуальному насильству з боку співмешканця матері. Мати, як стверджують, знала про це, але не відреагувала. Нині у суді також розглядається кримінальне провадження з обвинувачення чоловіка у зґвалтуванні малолітньої.

Подальший розвиток справи та результати наступного засідання стануть вирішальними у долі дитини та встановленні справедливості у цій резонансній справі.