Джерело: berdichev.biz

Бердичівський пивоварний завод висловив свої співчуття постраждалим від масованої атаки на Київ, яка відбулася 8 липня. В знак солідарності та підтримки дитячої лікарні Охматдит, яка постраждала внаслідок обстрілу, компанія прийняла рішення перерахувати 200 000 гривень на благодійний фонд лікарні.

Про це повідомляє пресслужба бренду “Бердичівське”.

Цей внесок допоможе лікарні у відновленні та забезпеченні необхідних ресурсів для лікування маленьких пацієнтів. Бердичівський пивоварний завод наголосив на важливості підтримки медичних закладів у складний час та закликав інших приєднатися до допомоги. Зрозуміло, що це важливе рішення прийняв справжній патріот та меценат, директор підприємства Володимир Ліпецький.

“Всією командою Бердичівського пивоварного заводу ми висловлюємо свої співчуття постраждалим та готові підтримати Охматдит не лише словом, але й ділом”, – йдеться у заяві компанії.

Як відомо, вдень 8 липня росія завдала один із найпотужніших за весь час ракетних ударів по столиці України. Під атакою опинилася найбільша дитяча лікарня Охматдит. Кремль поспішив зняти з себе відповідальність, але деякі факти свідчать, що це міг бути цілеспрямований удар.

За даними командування українських Повітряних сил, російська армія випустила по українських містах, в тому числі та по Києву, близько 10-ї ранку понеділка 38 ракет різних типів. Серед них були гіперзвукові “Кинджал” і “Циркон”, дві надзвукові Х-22, а також 14 крилатих ракет “Калібр”, що запускаються з кораблів і субмарин, та 13 крилатих ракет Х-101, які запускають стратегічні бомбардувальники.

Українська протиповітряна оборона змогла збити 30 ракет, зокрема “Кинджал”, 11 Х-101 і 12 “Калібрів”. Однак частина ракет впала поблизу центра Києва – в районі Лук’янівки, де і розташована дитяча лікарня Охматдит.

Після ракетного удару лікарня залишилася без води, світла і комунікацій. Коли Охматдит зможе відновити свою роботу, наразі невідомо.

Новини Бердичева раніше розповідали про внесок директора Бердичівського пивоварного заводу Володимира Ліпецького під час заходу. Він задонатив найбільшу суму за прапор підрозділу «Омега» з підписом відомого українського боксера Олександра Усика. Сума донату склала 200 000 гривень.