Джерело: regionews.ua

Правоохоронці повідомили про підозру працівниці медичного закладу Житомирщини, яка у торгах по закупівлі медпродукції забезпечувала виграш обраним фірмам

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на поліцію Києва.

“Зловмисниця, будучи призначеною відповідальною за організацію та проведення тендерної процедури, пообіцяла за неправомірну вигоду вплинути на директора лікарні задля забезпечення перемоги у торгах по закупівлям медичної продукції двом визначеним фірмам”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, як зазначають у поліції, в ході 22 публічних закупівель службовиця вносила попередньо погоджену тендерну документацію, аби штучно усунути участь в торгах інших можливих постачальників.

“За кожний успішно виграний тендер на закупівлю лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів дезінфекції та індивідуального захисту, жінка отримувала оплату. Загалом, за свою незаконну діяльність, яка тривала майже рік, порушниця заробила майже 150 тисяч гривень”, – заявили у поліції.

Слідчі повідомили 50-річній фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 369-2 ККУ – одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Їй загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України викрили командира військової частини з Кіровоградської області, який через недбалість допустив переплату 12 млн гривень на закупівлі паливних резервуарів.