Джерело: berdichev.biz

Бердичівлянин Ігор Прокопюк – справжній Герой. Указом Президента України від 28 червня 2024 року № 397/2024, за неймовірну особисту мужність, незламну волю та героїзм, виявлені у захисті священної землі України, за самовіддане служіння своєму народу, солдату Ігорю ПРОКОПЮКУ надано звання Герой України (посмертно).

Про це з глибокою шаною повідомила на своїй сторінці у Facebook 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де наш земляк героїчно захищав рідну землю.

“26 лютого 2022 року, коли ворог намагався знищити нашу свободу, Ігор Прокопюк вступив до лав 139 окремого батальйону 115 бригади Сил територіальної оборони. З перших днів на фронті він проявляв незламну мужність, безстрашно борючись за кожен сантиметр української землі. Ігор Прокопюк неодноразово брав участь у запеклих боях, під шквальним вогнем ворога він був живим прикладом непохитного духу та патріотизму. Його мужність, самовідданість та стійкість надихали побратимів на подвиги та вселяли надію на Перемогу”, – йдеться у повідомлені.

Бердичівлянин Ігор Прокопюк віддав своє життя заради нашої свободи, заради майбутнього України. Свій останній бій Ігор прийняв на рубежі оборони, що неодноразово штурмували російські загарбники. В цьому жорстокому бою він проявив надзвичайну мужність та героїзм, незламно стоячи за нашу землю.

“В ході запеклого двобою ворог зазнав великих втрат, але все ж таки зміг захопити позицію. Проте його подальший наступ був зупинений завдяки самовідданості Ігоря Прокопюка та його побратимів. На жаль, у цьому бою Ігор отримав смертельні поранення”, – повідомили у бригаді.

Його подвиг не буде забутий. Ігор Прокопюк став символом нескореності та героїзму, його ім’я назавжди залишиться в серцях українців. Вічна пам’ять і слава Герою України Ігорю Прокопюку! Нехай його жертва надихає нас на подальшу боротьбу за нашу Батьківщину!

Слава Україні! Героям слава!