Джерело: berdichev.biz

5 законів Всесвіту це важливо для життя та розвитку. Розповідаємо про явища, віра в які допоможе втілити будь-які мрії в реальність.

Вивчення законів Всесвіту, як наукових, так і духовних, допомагає нам краще зрозуміти навколишній світ і своє місце в ньому. Закони Всесвіту ніколи не перестають працювати: тим, хто в них вірить, простіше організувати своє життя і вибудувати систему особистих цінностей. Розповідаємо про кілька основних правил, знання і дотримання яких допоможе вам стати кращою версією себе.

Закони Всесвіту, які працюють завжди та для всіх

Закони Всесвіту — це фундаментальні принципи та правила, які регулюють функціонування природи та всього існуючого в космосі. Ці закони визначають, як взаємодіють матерія, енергія і простір у нашому Всесвіті. Вони охоплюють фізичні, астрономічні та філософські аспекти нашої реальності.

Закон тяжіння

Закон тяжіння (крім того, що він був сформульований сером Ісааком Ньютоном в 1687 році) зараз частіше асоціюється з виконанням бажань. Ідея полягає в тому, що позитивні думки та афірмації можуть притягувати позитивні події та результати. Тобто, якщо ви зосередитеся на своїх цілях, візуалізуєте свої бажання та підтримуєте позитивне мислення, це може допомогти вам досягти успіху та залучити у своє життя те, про що ви мрієте.

Попри те, що закон тяжіння бажання є досить популярним поняттям в сучасній культурі, психології, літературі з саморозвитку, його ефективність не має наукового обґрунтування. Досягнення цілей вимагає не тільки позитивного мислення, а й конкретних дій, планування, зусиль. А це, як показує життя, допомагає досягати поставлених цілей у 9 з 10 випадків.

Закон прощення

Закон прощення посилається на ідею про те, що прощення відіграє важливу роль у полегшенні страждань і створенні миру, як всередині себе, так і у стосунках з іншими. Концепція наголошує на важливості прощення як способу звільнитися від образи, гніву та негативних емоцій, які можуть стримувати нас у минулому. Цей закон дозволяє нам перейти на новий етап, звільнившись від тягаря образ і болю розчарувань.

Закон карми

Карма чітко позначає закон причини та наслідку в моральній сфері. Згідно з цим принципом, наші вчинки (як хороші, так і погані) призводять до наслідків для нашого майбутнього життя або життя. Крім того, він виступає мечем справедливості, завдяки якому підтримується рівновага у Всесвіті.

Прикладом прояву карми може служити ситуація, коли добра справа призводить до позитивних змін в житті людини або суспільства. Поганий вчинок, своєю чергою, призводить до сумних наслідків. У деяких культурах вважається, що карма впливає не тільки на поточне втілення людини, а й визначає його долю в подальших життях. Ця концепція вчить нас відповідальності за свої вчинки та мотивує прагнути.

Закон збереження та обміну енергією

Цей закон стверджує, що енергія не може бути створена або знищена; Вона може переходити тільки з однієї форми в іншу. Наприклад, (з наукового погляду) кінетична енергія автомобіля, що рухається, може бути легко перетворена в теплову енергію гальм, коли справа доходить до зупинки. В езотериці це пояснюється простіше: коли ти щось даєш, воно повертається до тебе в десятикратному розмірі. Чи обмінюєтеся ви позитивною енергією? Приготуйтеся отримати його натомість. І якщо ви розповсюджуєте навколо себе негатив, або відповідаєте злом на зло, будьте готові до маленьких або великих проблем. Також важливо пам’ятати, що якщо ви отримуєте пільги, дуже важливо ділитися ними з іншими, щоб у майбутньому ваш товар повертався до вас назад.

Закон рівноваги

У філософії поняття «закон рівноваги» належить до ідеї рівноваги, гармонії та взаємодії протилежностей. Цей закон стверджує, що у світі існує природна тенденція врівноважувати протилежності, такі як світло і темрява, добро і зло. Згідно з цією концепцією, рівновага є запорукою гармонійного життя і духовного розвитку. Концепція досить абстрактна, і слідувати їй постійно, звичайно, неможливо – кожному з нас властиво помилятися. Проте, зберігаючи гармонію всередині себе й у своїх відносинах з навколишнім світом, людина може досягти цілісності та задоволеності життям.