Джерело: berdichev.biz

Міський голова Сергій Орлюк зустрівся з керівником ТОВ «Бердичів» та ТОВ «Північний ринок» Ігорем Заруцьким для розв’язання питання орендної плати.

Про це повідомляють у Бердичівській міській раді.

“Приводом для зустрічі стало звернення підприємців одного з ринків до міського голови, де вони висловили стурбованість значним зростанням орендної плати. За їхніми словами, з грудня 2022 року по травень 2024 року орендна плата на ринках зросла на 70%, а з 1 червня керівництво ринку оголосило про намір підняти плату ще на 30-35%”, – йдеться у повідомлені.

Підприємці звернули увагу, що війна значно вплинула на купівельну спроможність населення, багато людей виїхали з міста, а багато містян воюють. Вони побоюються, що таке значне зростання орендної плати може призвести до того, що вони будуть змушені припинити свою діяльність, що негативно вплине на надходження до бюджету міста.

Сергій Орлюк зустрівся з колективами ринків та детально обговорив з Ігорем Заруцьким цю проблему. В результаті переговорів сторони дійшли спільної думки та конфліктну ситуацію було вичерпано.

Міський голова подякував Ігорю Заруцькому за оперативність, розуміння та готовність почути думку людей. Він також закликав керівництво ринків постійно дбати про благоустрій території, адже чистота є однією з передумов успішної роботи.