Джерело: berdichev.biz

Шахраї орудують у месенджерах, так бердичівлянка втратила 8200 гривень. Шахраї вигадали нову схему обману: вони зламують акаунти користувачів у месенджерах, а потім надсилають їхнім друзям та знайомим приватні повідомлення з проханням позичити кошти.

Про це повідомляє місцева поліція.

“Жертва однієї з таких афер – 32-річна жителька Бердичева. Вона отримала повідомлення від “подруги” з проханням позичити 8200 гривень. Не маючи підстав не вірити знайомій, жінка без вагань переказала їй цю суму. Проте, згодом зв’язавшись зі справжньою подругою, вона дізналася, що та не потребувала допомоги й нічого їй не писала”, – йдеться у повідомлені.

Наразі поліцейські шукають шахраїв, які зламали акаунт та обманули бердичівлянку.

Цей випадок – це чергове нагадування про те, що потрібно бути пильними та обережними, спілкуючись у месенджерах.

Ось кілька порад, як не стати жертвою шахраїв:

  • Не переказуйте кошти незнайомцям або людям, яких ви не знаєте особисто, навіть якщо вони просять про допомогу від імені ваших друзів чи знайомих.
  • Якщо ви отримали таке повідомлення, зв’яжіться з відправником особисто за телефоном або іншим способом, щоб переконатися, що це дійсно він.
  • Ніколи не надсилайте свої особисті дані, зокрема номери платіжних карток, CVV-коди та паролі, у месенджерах.
  • Будьте пильні до підозрілих повідомлень, які містять граматичні помилки або написані невластивою для вашого знайомого мовою.
  • Якщо ви підозрюєте, що вас намагаються обдурити, негайно повідомте про це до кіберполіції.

Пам’ятайте: ваша пильність та обережність – це найкращий захист від шахраїв!