Джерело: berdichev.biz

Листоноша, 28-річна жителька, яка наприкінці 2023 року працевлаштувалася листоношею, привласнила майже 37 тисяч гривень, призначених для виплати монетизованих субсидій, фінансової допомоги та пенсій.

Про це 19 червня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

“Жінка, розпочавши роботу та отримавши готівку, не доставила її адресатам, а привласнила собі. Ошуканими виявилися пенсіонери та внутрішньо переміщені особи. Після виявлення нестачі листоношу було звільнено з роботи”, – йдеться у повідомлені.

За даним фактом поліцейські розпочали досудове розслідування у справі про привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Під час досудового розслідування жінка зізналася, що всі привласнені кошти витратила на онлайн казино в інтернеті.

Наразі триває збирання доказів. Поліція закликає громадян бути пильними та у випадку виявлення подібних фактів негайно повідомляти про них до правоохоронних органів.

Важливо пам’ятати, що соціальні виплати призначені для допомоги людям, які її потребують, і ніхто не має права ними незаконно заволодівати.