Джерело: berdichev.biz

Після несподівано успішного рішення депутатів скоротити посаду першого заступника Бердичівського міського голови Артема Азізова та відповідного голосування на сесійному засіданні, чиновник подав позов до Житомирського окружного адміністративного суду.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на свої джерела інформації.

Артем Азізов через свого адвоката вимагає скасувати рішення депутатів про скорочення чиновників виконкому Бердичівської міськради. Захищати інтереси пана Азізова у суді буде адвокат Віталій Березовенко, він же депутат, голова депутатської фракції “Європейська солідарність” у міській раді. Крім того, було подано заяву про забезпечення позову до подачі позовної заяви – Азізов та його адвокат просять суд призупинити виконання рішення депутатів Бердичева про скорочення чиновників на час судового розгляду справи.

Ця ситуація викликала зацікавленість у місцевій громаді та привернула увагу до процедур скорочення посадових осіб в органах місцевого самоврядування. Тепер справа знаходиться на розгляді у Житомирському окружному адміністративному суді, де судові інстанції мають визначити правомірність прийнятого рішення та його відповідність законодавству.

Артем Азізов вважає, що скорочення його посади було необґрунтованим та політично мотивованим. Адвокат Віталій Березовенко наголошує у своїй заяві на порушенні процедурних норм та відсутності належного обґрунтування для такого рішення. Наразі очікується, що судове розслідування проллє світло на всі обставини цієї справи та визначить законність дій депутатів міської ради.